PCM Buffers op plafonds

PCM Buffers op PLAFONDS

PCM Buffers worden veelal op systeemplafonds geplaatst. In de winter gedraagt de PMC Buffer zich ’s nachts als een warme deken; in de zomer gedraagt de PCM Buffer zich overdag als airco.

De PCM Buffers nemen de warmte op die zich tegen het plafond aandient waardoor onderliggende ruimte koel blijft. ’s Nachts kan er (ook op natuurlijke wijze) koude buitenlucht over de PCM Buffers geblazen worden waardoor de Buffers afkoelen en daardoor weer ontladen worden. De volgende dag staan ze al vroeg klaar om opnieuw warmte op te nemen om de onderliggende ruimte te koelen. PCM Buffers op plafonds kunnen ruimtes tot ca. 7 C terug koelen. Zo houden de PCM Buffers de 30 C buiten en zal de ruimte niet snel warmer worden dan 23 C.

 

In kantoren, scholen, ziekenhuizen of werkruimtes die zijn uitgevoerd met PCM Buffers zijn dure en energieverslindende airco-installaties meer nodig. In ruimtes met volledige vliesgevels op het zuiden kan het nuttig zijn ook een lichte reflectiefolie op de ramen te laten bevestigen.

 

    

 

In de winter liggen de PCM Buffers als een warme deken boven op de plafonds en nemen de hele dag de warmte op die zich onder tegen het plafond aandient. Zo houden de PCM Buffers de onderliggende ruimte in de avond nog uren warm. De volgende ochtend hoeft de verwarmingsinstallatie veel minder te verwarmen omdat de ruimte veel minder is afgekoeld. Die winst scheelt veel gas en elektra. Dat kan maar zo 30 % zijn.Vooral in bestaande kantoorgebouwen van vóór 2010 is deze toepassing handig omdat in 2023 energielabel C verplicht wordt voor kantoorgebouwen groter dan 100 m2.

 

Maar ook in verzorgingscentra’s en scholen zijn de PCM Buffers een fantastische oplossing om het energieverbruik terug te dringen. Zowel in bestaande bouw als in nieuwbouw zullen PCM Buffers helpen de energiebehoefte, en daarmee grote financiële uitgaven, terug te dringen tot zelfs nul op de meter!